Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +30 2313097074 +30 6987045496 info@roboticsacademy.edu.gr

Ακυρώθηκε η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2020

Δυστυχώς η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής δεν θα διεξαχθεί φέτος όπως κάθε χρόνο. Η ολυμπιάδα αποτελεί στόχο για πολλά παιδιά που ασχολούνται με την ρομποτική. Κάθε χρόνο από όλες τις χώρες του κόσμου, παιδιά κάθε ηλικίας διαγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερε ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Φέτος ο Καναδάς θα υποδέχονταν όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες προκείμενου να αγωνιστούν και να ανακηρυχτούν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δυστυχώς όμως η πανδημία του κορονοϊού ανατρέποντας τα σχέδια σε πολλές ομάδες οι οποίες προετοιμάζονταν πολύ καιρό.

Μεταξύ αυτών των ομάδων και η δική μας αγωνιστική ομάδα ρομποτικής η οποία προετοιμάζονταν για τον εθνικό διαγωνισμό σε 3 διαφορετικές κατηγορίες διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Παγκόσμιο τελικό του Καναδά.

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της FutureLab αποτελείται από 8 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει θέσεις στο βάθρο σε εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις ρομποτικής.

Ας ελπίσουμε να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η πανδημία.