Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +30 2313097074 +30 6987045496 info@roboticsacademy.edu.gr

Εταιρεία δημιούργησε ένα ρομπότ που φτιάχνει τσάι, για να μειώσει τις κοινωνικές επαφές

Εν μέσω κορωνοϊού και τεχνολογικών εξελίξεων ωστόσο, το χέρι αυτό δεν χρειάζεται να είναι κατ' ανάγκη ανθρώπινο, όπως αποδεικνύει ο ρομποτικός βραχίονας της Bobacina που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την παρασκευή του.    Το πλήρως αυτοματοποιημένο ρομπότ της Bobacina φτιάχνει το τσάι όπως ακριβώς το ζητούν οι πελάτες, χωρίς αυτοί να εκτίθενται σε οποιαδήποτε επικίνδυνη κοινωνική συναναστροφή.

Έχοντας την άκρη του «χεριού» του όλα τα υλικά, το ρομπότ φτιάχνει το αφέψημα με όποια γεύση του ζητηθεί από τους πελάτες, με την βοήθεια ενός τάμπλετ παραγγελιών.   Με πάγο, «πέρλες» ταπιόκα, σιρόπι και φύλλα τσαγιού, η μηχανή κινείται με ανάμεσα στα διαφορετικά υλικά σφραγίζει το ποτήρι και χτυπά το περιεχόμενο για ομοιόμορφη υφή, με πολλούς να προβλέπουν ότι και οι «ρομποτικοί καφετζήδες» θα πολλαπλασιαστούν στην μετά Covid-19 εποχή.

 

Από το 1986 που επινοήθηκε για πρώτη φορά, το περίφημο τσάι "boba", είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ταϊβάν και απαιτείται ένα «έμπειρο χέρι» για την παρασκευή του.