Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +30 2313097074 +30 6987045496 info@roboticsacademy.edu.gr

Κυπελλούχος Ελλάδας και δεύτερη θέση στο Robot Game για την ομάδα M-RAST

Η ομάδα M-RAST που προπονεί ο Πέτρος Περλαντίδης Παπαδόπουλος, επιστημονικά υπεύθυνος και εκπαιδευτής των προγραμμάτων σπουδών της FutureLab, κατέκτησε την πρώτη θέση στους Knock Οut αγώνες του Πανελλαδικού Πρωταθλήματος FLL

Η ομάδα M-RAST αποτελείται από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη. Η σκληρή προπόνηση και προετοιμασία ξεκίνησε από τέλη Οκτωβρίου 2018. Όλα τα παιδιά, αν και ήταν η πρώτη τους συμμετοχή στον διαγωνισμό, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και αρκετά ξενύχτια για να καταφέρουν το αποτέλεσμα αυτό. 

Εκτός από την διάκριση στο Knock Out Cup, η ομάδα κατέκτησε και την 2η θέση στο Robot Game, χάνοντας για λίγους μόνο βαθμούς από την επικρατέστερη ομάδα της Καλαμάτας.

Η απόδοση των παιδιών τόσο στο ρομποτικό διαγωνιστικό κομμάτι όσο και στο project (όπου την επιμέλεια την είχε η δεύτερη προπονήτρια της ομάδας, εκπαιδευτικός Αποστολία Καλλιακμάνη) ήταν εξαιρετική, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.