Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +30 2313097074 +30 6987045496 info@futurelab.edu.gr

Οι ομάδες της FutureLab στον Μεγάλο Εθνικό Τελικό του FIRST LEGO League 2023

Ο Εθνικός Τελικός του Παγκόσμιου πρωταθλήματος FIRST LEGO League 2023 θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου, μετά από μια σειρά από περιφερειακούς διαγωνισμούς σε όλη τη χώρα. Στον περιφερειακό διαγωνισμό της κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στις 12 Μαρτίου, οι δύο αγωνιστικές ομάδες της Ακαδημίας Ρομποτικής - FutureLab #BOB και #SCRAPS ξεχώρισαν κερδίζοντας την πρόκριση στον Πανελλήνιο Τελικό.

Οι αγωνιστικές μας ομάδες, κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό και να βρεθούν μία θέση πιο κοντά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο. Στο Robot Game, οι ΒΟΒ κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 52 ομάδες με σκορ 355/410, ενώ τόσο οι ΒΟΒ όσο και οι SCRAPS έδειξαν εξαιρετική απόδοση στα δωμάτια των κριτών, πετυχαίνοντας το απόλυτο 78/78.

Ωστόσο, η επιτυχία αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά. Και οι δύο αγωνιστικές ομάδες της FutureLab είχαν δουλέψει σκληρά για την παρουσίαση των καινοτόμων project τους και την κατασκευή του ρομπότ τους. Παρότι εντυπωσίασαν κριτές και επισκέπτες του διαγωνισμού, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Οι ομάδες είναι έτοιμες να παλέψουν για την διεκδίκηση του εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι SCRAPS πέρσι τερμάτισαν στην κορυφή του Robot Game και ανακρίθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος για το έτος 2022 εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Houston κατακτώντας την 8η θέση στον κόσμο.

Ραντεβού το Σάββατο 18 Μαρτίου στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Καλή επιτυχία!