Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +30 2313097074 +30 6987045496 info@roboticsacademy.edu.gr

Τα ρομπότ δεν μένουν σπίτι! Έξω στην μάχη κατά του Covid19.

Ένα από τα βασικά μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο διδάσκονται τα παιδιά ήδη από την αρχή είναι οι πολλαπλές χρήσεις και τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία μπορούμε να συναντήσουμε ένα ρομπότ.

Τα ρομπότ σχεδιάζονται για να υπηρετούν τον άνθρωπο σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες δουλειές (όπως η βαριά βιομηχανία ή η εξουδετέρωση μίας βόμβας), για ψυχολογική στήριξη και συντροφιά, ακόμη και για στήριξη στην εκπαίδευση παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ή παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Επιπλέον, τα ρομπότ τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κάποια εργασία ή έρευνα σε περιβάλλοντα όπου ο άνθρωπος είναι αδύνατον να ζήσει, όπως για παράδειγμα οι μακροχρόνιες αποστολές στον πλανήτη Άρη ή η είσοδος σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο μετά από διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας.

Σήμερα ζούμε μία αλλιώτικη από τα συνηθισμένα περίοδο και όλοι οι πολίτες καλούμαστε να παραμείνουμε στα σπίτια μας, καθώς έξω κυκλοφορεί ο νέος κορωνοϊός Covid-19. Η νόσος που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι επικίνδυνη, κυρίως για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Οπότε μένουμε σπίτι για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Τα ρομπότ όμως ΔΕΝ μένουν σπίτι!

Τα ρομπότ είναι ικανά να πολεμήσουν ενάντια στον ιό χωρίς κίνδυνο!

Από την αρχή της πανδημίας και της καραντίνας τα ρομπότ της FutureLab δίνουν την δική τους μάχη κατά του κορωνοϊού, προστατεύοντας τους πολίτες από τη μετάδοση του ιού μέσω των αντλιών των αντισηπτικών.

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες αλλά και τον προγραμματισμό του ρομποτικού μηχανισμού. Είναι σχεδιασμένος για να κατασκευάζεται με ένα μόνο πακέτο EV3.

Καλούμε όλες τις σχολές ρομποτικής, αλλά και τους ιδιώτες που διαθέτουν τον αντίστοιχο εξοπλισμό να συνδράμουν σε αυτή τη μάχη. Τα ρομπότ, λόγω του κλεισίματος των σχολών μας, είναι σε αδράνεια. Ας τα βάλουμε όλοι σε λειτουργία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

Κατέβασε ολόκληρες τις οδηγίες και όλα τα αρχεία αναλυτικά από εδώ:

Οδηγίες κατασκευής και Προγραμματισμός